Többségbe kerültek az eladók Európában

A vezető európai tőzsdeindexek gyengültek hétfőn, az USA és Kína irányából is nyomás alatt voltak a brókerek.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 19:11

Az energia- és nyersanyagipari cégek mellett a pénzintézetek papírjai is a legrosszabbul teljesítők között voltak az öreg kontinensen, különösen Írországban, ahol az értesülések szerint félő, hogy a létrehozandó állami rossz bank nem fogja tudni egy az egyben kifizetni a lakáshiteleket a pénzintézeteknek.

Az eladási kedvre alaposan ráerősített a kínai esés. A félelmeket leginkább az táplálja a legnagyobb ázsiai részvénypiaccal kapcsolatban, hogy a kormányzat a hitelboom visszafogására készül, a monetáris lazításból keletkezett pluszlikviditás ugyanis a hiradások szerint közvetve közvetlenül áramlott eddig a részvénypiacokra, felhajtva ott az árakat.

Pedig az Egyesült Államokban a vártnál jobb makroadat látott napvilágot, azonban a chicagói PMI most nem tudta nyereségbe emelni az európai tőzsdeindexeket.

Az indexek Svájc - és a zárva tartó londoni tőzsde - kivételével minden nyugat-európai országban gyengültek. A frankfurti DAX 1, a párizsi CAC 40 index pedig 1,1 százalékot veszített értékéből hétfőn.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK