A BÉT Standard kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. igazgatósága 400 millió forinttal emelte meg a kizárólagos tulajdonában lévő Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) tőkéjét. Azért, hogy a nemzetközi disztribúció üzletágának tervezett növekedési és piacbővítési céljaihoz megfelelő szabad forrás álljon rendelkezésre, így a cégcsoport gyorsan tudjon reagálni a kínálkozó piaci lehetőségekre - közölte a társaság hétfőn.

A terjeszkedés része annak a tervnek, hogy az AutoWallis öt év alatt duplájára növelné a 2018-as árbevételét. Az ehhez szükség stratégiát május 22-én mutatják be. A tőkeemelésről azt a tájékoztatást adták, hogy A tőkeemelés összegéből 32 853 000 forint a törzstőkébe kerül (amely ezáltal a jelenlegi 17 147 000 forintról 50 000 000 forintos összegre emelik fel. A fennmaradó 367,147 millió forint a tőketartalékba kerül.

A WAE, az AutoWallis Csoport legnagyobb árbevételű tagja már közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik és összesen 14 országban van jelen tevékenységével. Jelenleg az Isuzu haszongépjármű márkát képviseli Magyarországon, valamint 2012-ben Magyarországon és Romániában újra bevezette a dél-koreai Ssangyong márkát, melyet 2018-tól Csehországban és Szlovákiában is forgalmaz. A WAE exkluzív értékesítője még a Jaguar és Land Rover járműveknek és alkatrészeknek 8 országban (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró), valamint a Saab alkatrészeknek további 2 országban (Bulgária, Lengyelország) - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!