A társáság alaptőkéjét új részvények zártkörű forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás ellenében, legalább 283,33 millió forinttal, legfeljebb 833,33 millió forinttal emelik - áll a társaság közleményében. A kibocsátandó új részvények kibocsátási értéke darabonként 3 euró, azaz a pénteki euróárfolyammal számolva 830 forint. Az új törzsrészvények száma legalább 566,66 ezer, és maximum 1,666 millió darab. A névérték egyenként 500 forint. Az alaptőke-emelés hátterében a Genesis Energy és a Cogenco áprilisban aláírt közös szándéknyilatkozata áll. Ez tartalmazza azt a javasolt feltételrendszert, amelynek teljesülése esetén a Cogenco megvásárolja a Genesis Energy Nyrt Genesis Solar Espana és a Genesis Solar Singapore leányvállalatokban lévő teljes üzletrészét. A felek megállapodtak, hogy a tranzakciót legkésőbb 2009. június 30-ig lezárják, kivéve, ha a felek közben későbbi határidőben állapodnak meg. A tranzakciónak számos előfeltétele van. Az igazgatótanács ugyanakkor egyetért azzal, hogy a Genesis Energy illetve a Genesis csoport számára elengedhetetlen további likviditás biztosítása, mert ennek hiányában a Cogenco-val kötendő üzleti konstrukciót nem lehet megvalósítani. A Genesis Capital Management részvényes 1,7 millió euró értékű, az új részvények átvételére és azok pénzbeli ellenértékének szolgáltatására előzetes kötelezettségvállaló nyilatkozatot tettek. A jegyzés időtartama július 17 és augusztus 14. között lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!