Tőkeemelésre készül a BIF

Nem kapnak osztalékot a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési( BIF) Nyrt. részvényesei a tavalyi év után, a ma délelőtti közgyűlés döntése szerint a 369 millió forintos mérleg szerinti eredmény a tartalékokat gyarapítja.
Napi.hu, 2014. április 22. kedd, 16:41
Fotó: Stockfresh

A társaság konszolidált eredménye adózás után 510 millió forint, saját tőkéje az elfogadott konszolidált mérleg szerint 14,3 milliárd (vagyis részvényenként 555 forintra rúg.

Az igazgatóság tőkeemelésre szóló felhatalmazást terjesztett a részvényesek elé, amelyet azok - nem minden vita nélkül- aszerint fogadtak el, hogy a következő öt évben az igazgatóság jogosult zárt körben, a részvényesek elővételi jogának kizárásával akár 50 százalékkal is növelni a jelenlegi részvénymenyiséget, feltéve, hogy a kibocsátási árfolyam meghaladja a tőkeemelést megelőző 12 hónap tőzsdei átlagárfolyamát. ( Ez utóbbi jelenleg 298 forint, a saját tőke értékének mindössze 53 százaléka.)

A közgyűlés saját részvények vásárlására is felhatalmazta az igazgatóságot 500 forintos felső limitárfolyam mellett, a felhatalmazás mind a tőzsdei, mind a tőzsdén kívüli vásárlásokra érvényes.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK