A tőkeemelés új részvények zártkörű forgalombahozatalával történik, úgy, hogy 725 millió forintot pénzbeli hozzájárulással, illetve 950 milliót nem pénzbeli hozzájárulással tesznek be a társaságba. Így a Polifin jegyzett tőkéje 25 millió forintról 1,7 milliárd forintra emelkedik. A lépés előzménye, hogy a Pannergy tavaly novemberben szindikátusi szerződést írt alá az Albrecht Ottó által fémjelzett ONP Holdings SE európai részvénytársasággal. A megállapodás értelmében a felek a Polifinben több fázisban hajtanak végre tőkeemelést, amelynek eredményeképpen az ONP részesedése 15 százalékra növekedhet a Polifinben. A tegnap végrehajtott ügylettel teljesültek az ONP Pannergy Polifin Zrt.-ben történő első - 1,080 milliárd forintos -, várhatóan még 2010 januárjában megvalósuló tőkeemelésének lényegi feltételei.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!