Tőkét emelt az Appeninn-leány

Mintegy 2,8 milliárd forinttal emelt tőkét az Appeninn Nyrt. leányvállalatában, az Appeninn E-Office Zrt.-ben - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett ingatlanbefektetési társaság szerdán a tőzsde honlapján.
Papp Zsolt, 2017. február 22. szerda, 19:49
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a tőkeemelés során a korábbi ingatlanprojektek finanszírozására biztosított, összesen 2,76 milliárd forint összegű tagi kölcsönből 100 millió forintot a leányvállalat jegyzett tőkéjének, míg 2,66 milliárd forintot a leányvállalat tőketartalékának emelésére fordított az Appeninn. Így a leányvállalatban fennálló vagyoni hozzájárulás mértéke 730 millió forintról 830 millió forintra emelkedik - írja az MTI.

Ennek köszönhetően az Appeninn-csoport ingatlanportfóliójának 63 százalékát kezelő Appeninn E-Office Zrt. tőkeerősebbé válik, ami elősegítheti újabb ingatlanprojektek megvalósulását, valamint az anyavállalat tagi kölcsöne után fizetett kamatteher megszűnése miatt jelentősen javul nyereségtermelő képessége - írták.

A 2009 végén alapított társaság tulajdonában lévő ingatlanterület nagysága a fővárosban és vidéken meghaladja az 55 ezer négyzetmétert. A cégcsoport a 2015. üzleti évet 4,6 millió eurós bérbeadásból származó bevétellel, 1,2 millió eurós adózott eredménnyel zárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK