A Nikkei-225 index kilenc havi rekordot döntve 1,7 százalékos emelkedéssel a nap végére elérte az 9 240 pontot. A szélesebb bázisú Topix index is csak kevéssel maradt el a Nikkeitől, a mutató 1,2 százalékos emelkedésének hátterében jórészt számítástechnikai cégek álltak. A bizakodó tőzsdei hangulatot a negyedévente publikált Tankan üzleti bizalmi index váratlan, 5 pontos felívelésének híre váltotta ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!