Tokióban a Nikkei-225 index 1,76 százalékkal, 17 880,51 pontra erősödött. A mutató a héten összességében 1,1 százalékkal gyengült.

A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX mutató 1,9 százalékkal erősödött pénteken.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,22 százalékkal gyengült, az ausztrál 0,58 százalékkal süllyedt, a tajvani ugyanakkor 0,11 százalékkal erősödött a hét utolsó kereskedési napján.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,27 százalékos pluszban, a sanghaji börze 1,36 százalékos mínuszban állt a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!