Az erősödés mögött az amerikai irányadó kamat változatlanságáról szóló Fed-döntés nyomán megindult Wall Street-i rally, valamint a vártnál jobb japán ipari termelési adat és a chipgyártók kedvező kilátásai álltak. Az emelkedés egyik vezéralakja a Matsushita volt, amelynek papírja 7,2 százalékkal értek többet zárásakor. A korábban nagyot zuhanó Sony 2,9 százalékos erősödést könyvelhetett el, a Tokyo Electron pedig 6,9 százalékos izmosodást mutatott fel. A Fujitsu 3,9, a Hitachi pedig 2 százalékkal vastagodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!