Tokió diplomatikusan esett

Erősen rányomta bélyegét a tokiói tőzsdei kedélyekre a japán-kínai feszültség: acélipari cégek, hajógyártók, exportőrök szenvedtek amiatt, hogy a kínai alelnök lemondta a japán kormányfővel való találkozóját.
NAPI Online, 2005. május 25. szerda, 08:13
Fotó:

A Nikkei 225 index 1,07 százalékos eséssel 11014,43 ponton zárt. Az acélipari cégek külön megérezték azt is, hogy a legfrissebb adatok szerint áprilisban az egy évvel korábbihoz képest 153 százalékkal nőtt a kínai acéltermékek beáramlása Japánba.
Esik a többi ázsiai index is, zárás előtt nem sokkal KOSPI több mint 1 százalékkal, a hongkongi 0,83 százalékkal süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK