Pénteken a tokiói értéktőzsde Nikkei225 indexe 1,4 százalékkal 13 774,54 pontra nőtt zárásra, miután a befektetők kevésbé aggódnak, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hamarosan lassíthatja gazdaságélénkítő programját.

Az index májusban 0,6 százalékkal gyengült, ezzel egy tíz hónapja tartó növekedési sorozat ért véget. Ez volt 1972 óta a leghosszabb ideje tartó növekedés a Nikkei történetében.

Pénteken a részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,1 százalékkal 1135,78 pontra nőtt.

A már szintén bezárt szöuli tőzsde 0,05 százalékkal erősödött, a tajvani börze 0,14 százalék pluszban zárt.

A még nyitva tartó sanghaji tőzsde csaknem 0,2 százalékos, a hongkongi börze 0,1 százalékos veszteségen állt a tokiói tőzsdezáráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!