A legnagyobb exportcégek közül a Sony részvényei 2,5 százalékos zuhanást mutattak fel, míg a Fuji Photo Film Co. Ltd. papírjai pedig 4,42 százalékkal lettek olcsóbbak. A dollár már 122,5 jenre gyengült, így az egyre erőtlenebb amerikai deviza felzabálja az exportőrök profitját, ez pedig gyorsan tükröződik azok tőzsde árfolyamában. A japán gazdasági kilátások eközben egyelőre nem javulnak. A havi Tankan-jelentés szerint a japán ipari cégek a következő nyiolc hónapban nem különösebben terveznek új beruházásokat és rossznak ítélik exportkilátásaikat is. A Tankan-index értéke ugyan öt ponttal mínusz 9-re nőtt, ám ez főleg néhány autógyártó novemberi jó teljesítményének köszönhető.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!