A Nikkei 57,70 ponttal 15 909,76 pontra, a szélesebb merítésű TOPIX 3,36 ponttal 1632,24 pontra csökkent. A kereskedést az óvatosság jellemezte: a befektetők a pénteki inflációs adatot várják (amely az elemzők szerint 2005-re éves szinten 0,4 százalékos átlagos fogyasztói áremelkedést mutat). A nap legnagyobb vesztesei az acélgyártók voltak: a Nippon Steel részvényárfolyama például 4 százalékkal csökkent. Visszaesett a szöuli tőzsde indexe is: a Kospi 0,3 százalékkal 1367,70 pontra csökkent. A Samsung Electronics 0,2, Hyundai Motoré 1,2 százalékkal gyengült.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!