Tokió ismét nagyot esett

A csütörtöki markáns visszaesés és a pénteki enyhe korrekció után továbbra is változó a tőzsdei kereskedés Japánban: hétfőn 3,2 százalékos mínuszban zárt az irányadó tőzsdemutató.
MTI-Eco, 2013. május 27. hétfő, 08:48

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 3,2 százalékos napi csökkenéssel 14 142,65 ponton zárt. Az átfogóbb Topix 3,4 százalékkal 1154,07 pontra esett.

Több elemző is amellett érvelt, hogy a piac a korrekció első szakaszában van. Az árfolyamesést erősíti, hogy a dollár gyengülése is rossz hatással van a jen árfolyamára.

Szöulban a Kospi 0,3 százalékkal 1979,97 pontra nőtt. A külföldi befektetők erős aktivitása mellett a nap nyertesei az autógyártók voltak.

Az európai tőzsdenyitás előtt nem sokkal a kínai kontinentális részvényindexek a pénteki záróérték közelében álltak. A hongkongi HSI 0,16 százalékos napi emelkedéssel 22 654,00 pont volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK