Tokió szorosan New York mögött

Az amerikai GDP-növekedési adat a tokiói tőzsdének is lendületet adott.
NAPI Online, 2006. november 30. csütörtök, 09:10
Fotó:

Több mint kéthetes csúcsra lökte a Nikkei indexet az USA tegnap napvilágot látott kedvező növekedési adata, mivel a befektetők úgy látják, párosulva a gyenge jennel igen kedvező hír ez az exportőröknek.

Utóbbiak közül kiemelkedően teljesített például a Honda Motor Co. Ltd. A szélesebb körű Topix index három hete a legjobb eredményt érte el annak nyomán, hogy a tegnap megjelent, a vártnál erősebb ipari növekedésről számot adó hír nyomán egészséges gazdasági fejlődésre számítanak a szakértők a szigetországban.

A Nikkei 1,23 százalékkal, 16 274,33, a Topix 1,45 százalékkal, 1603,03 pontra kúszott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK