Tokió vezérletével emelkedett Ázsia

Mindössze egyetlen negatív makroadat látott napvilágot Amerikában, a vezető amerikai indexek mégis jelentős emelkedéssel zártak hétfőn. Ázsiában is jellemzően jó hangulatban zajlott a kereskedés, a Nikkei tovább folytatta hétfői menetelését és ma becsatlakozott az emelkedésbe a vezető ázsiai börzék többésge is.
portfolio.hu, 2012. december 18. kedd, 09:04
Fotó: Napi.hu

A Nasdaq 1,3 százalékkal, az S&P 1,2 százalékkal, míg a Dow 0,8 százalékkal került feljebb. A nagyobb emelkedés mögött a mozgatórugó az volt, hogy a befektetők egyre inkább hisznek abban, hogy megállapodás születhet a költségvetési szakadékot illetően. Igaz még döntés nincs, viszont ma találkozott Barack Obama és John Boehner, a republikánusok oldaláról pedig olyan hírek érkeztek, miszerint hajlandóak kompromisszumra az adóemelést illetően.

Ahogy tegnap, úgy ma is a japán parkett haladt az élen az ázsiai börzék versenyében, közel 1%-kal került feljebb a Nikkei, a Hang Seng egyedüliként szolid csökkenéssel zárt, míg a Shanghai Composite néhány tized százalékkal került feljebb. Ma a japán bankok vitték a prímet, a Mitsubishi UFJ 3,8 százalékkal, a Mizuho Financial Group 2,9 százalékkal került feljebb. A Sharp a 8,6 százalékos ralival válaszotl arra, hogy csökkentek az aggodalmak azzal kapcsolatban vajon képes lesz-e a társaság rendben visszafizetni hiteleit.

A határidős indexek jelenlegi állása alapján az európai börzék mintegy fél százalékos pluszban kezdhetik a keddi kereskedést, a DAX futures jelenlegi állása lapján 40 pontos pluszban indíthat a német börze.

Ma fontos külföldi makroadat nem lát napvilágot, a következő fontos hír szerda délelőtt várható Németországból. A piacok fókuszában továbbra is az amerikai fiscal cliff maradhat.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK