Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 45 milliárd forintos kerettel hirdetett meg 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket aukcióra, amelyre az elsődleges forgalmazók összesen mintegy 173 milliárd forintnyi ajánlattal válaszoltak. Ez tavaly szeptember vége óta a legerősebb keresletet és a kedvező hozamelvárásokat látva a kibocsátó 15 milliárd forinttal megemelte az eladott mennyiséget. Ez jócskán meghaladja a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű aukción benyújtott 92 milliárd forintos ajánlatot. Az elfogadott ajánlatok hozama 5,85 és 5,97 százalék között szóródott, az átlaghozam a két héttel ezelőttivel megegyezően 5,94 százalék lett, ami 4 bázisponttal magasabb a szerdai3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!