Tolongás a kincstárjegyekért

Több mint ötszörös túljegyzés és csökkenő hozam mellett keltek el a háromhónapos diszkontkincstárjegyek a mai aukción.
NAPI Online, 2005. július 26. kedd, 13:10
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az utóbbi aukciókhoz hasonlóan 25 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkontkincstárjegyet (dkj) hirdetett meg, amire több mint 134 milliárdos ajánlat érkezett. A nagy érdeklődés láttán az ÁKK végül 30 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el.
Az hozamok 6,28-6,35 százalék között szóródtak, az átlag 6,35 százalék lett, ami az egy héttel korábbi aukción regisztráltnál 6 bázisponttal alacsonyabb, a tegnapi másodpiaci benchmarkkal pedig megegyezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK