Szerdán is vélhetően folytatódik a nyári uborkaszezonra jellemző hangulat - vélekedett a Napinak Karsai Péter a Commerzbank devizapiaci kereskedője.


Bár a KSH által reggel közölt magyar ipari termelési adat meglepően jó lett, a piac nem reagált rá. Ez azonban nem meglepő, hiszen a magyar makroadatokra már rég nincs piaci reakció, inkább a nemzetközi események a meghatározóak - jegyezte meg Karsai.


A magyarországi eseményekben azért van, ami bizonytalanságra adhat okot, ez pedig az IMF delegációjának itt tartózkodása. Ez mindaddig így is lesz, amíg valamelyik részről nem lesz valami tájékoztatás - vélekedett a Commerzbank szakembere.


Szerdán az eurózónás GDP-adat okozhat némi mozgást a devizapiacokon. Amennyiben a vártnál jobb adat lát napvilágot, az segítheti az eurót is, és a dollár gyengülése miatt az euró/forint árfolyamot is a 285-ös szint alatt tarthatja.

Szerda reggel a dollárt 226,60 forinton jegyezték, 1,2575 dolláros euróárfolyam mellett.

Amennyiben az euró/dollár 1,26 fölé megy, akkor az a svájci frank/forint árfolyamát is kedvezően befolyásolhatja, ám Karsai szerint a következő napokban nem várható, hogy a kurzus 210 forint alá menjen. Az alpesi deviza a reggeli kereskedelemben 213,10 forintba került. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!