A nulla közeli nyitás után meredek hegymászásba kezdett a BUX, amely egészen a délutáni 19 170 pontos napon belüli csúcsáig emelkedett; a zárás ugyan ennél már közel száz ponttal alacsonyabban érte a budapesti részvénykosarat, de így is 1,7 százalék volt a plusz a keddi utolsó értékhez képest. Az emelkedést ráadásul komoly forgalom kísérte, a parketten több, mint 15 milliárd forint értékben születtek a kötések - persze javarészt szokás szerint a nagyobbik bankpapírra.

Az OTP fontos lélektani szintet tört át az ötezer forintos szint átvitelével, és a laza monetáris politikák miatt pozitív globális hangulat is jócskán megtámogatta a bankpapírt. A részvény mindenesetre 3,2 százalékos emelkedéssel 5075 forinton zárt, igaz, nem sokkal a zárószakasz előtt még közel ötven magasabban is megfordult. A két bankrészvény egyaránt kivette a részét az eufóriából: az Egis 3,1 százalékkal 19 790 forintig (ez közel kétéves csúcs), a Richter pedig 2,6 százalékkal 35 300 forintig röppent.

A maradék két blue chip napja ehhez képest kiábrándítóan alakult. A Mol mindössze 0,3 százalékos emelkedéssel jutott fel 16 550 forintra (pedig járt közel százötven forinttal is magasabban), a Magyar Telekom pedig fél százalékkal kevesebbet, 362 forintot ért a nap végén.

A nap feltűnő eseménye volt a parketten a Nordtelekom, amely értékének 98 százalékát vesztette el - 1790 forintról 21 forintra zuhant -, ami nem meglepő annak fényében, hogy az 1000 forint névértékű törzsrészvények tulajdonosai száz 10 forintos törzsrészvényt kapnak. Papíron a tőzsde hatodik legkeresettebb papírja volt a Biomedical nevű spekulatív találmánycég, árfolyama azonban nem változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!