Tömött sorokban álltak az állampapírokért

A féléves és 12 hónapos diszkontkincstárjegyek iránt jelentős érdeklődést tanúsítottak a pénzintézetek.
NAPI Online, 2008. április 30. szerda, 12:59
Fotó:

A meghirdetett 25 milliárd forint értékű féléves és 40 milliárd forint értékű 12 hónapos diszkontkincstárjegyre több mint 61 illetve 84,5 milliárd forint értékben nyújtottak be igényt a szerdai aukción. Az Állami Adósságkezelő Központ döntése nyomán végül - az eredetileg meghirdetettnél magasabb - 32,5 és 48 milliárd forint értékben bocsátottak ki állampapírokat a jelentős érdeklődésre való tekintettel.

A hathónapos kincstárjegyekre tett ajánlatok elfogadott hozamai 8,50-8,75 százalék között szóródtak, átlaguk 8,72 százalék lett, míg a 12 hónaposak 8,75-9,10 százalék között szóródtak, az átlag itt 9,07 százalék lett. A hathónapos állampapírok hozama 33 bázisponttal, a 12 hónaposaké 7 bázisponttal lett magasabb az előző aukción elértnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK