A kedvező nemzetközi makroadatok, és a vállalati szektorból érkező újabb felvásárlási hírek is segítették a Wall Streetet abban, hogy a péntekinél is nagyobb mértékű emelkedéssel indítsa az új hetet. A Dow Jones ipari indexe 0,76, az S&P 500 1,08, a Nadsaq pedig 1,29 százalékos pluszban volt a kereskedés kezdete után alig negyed órával. A pozitív hangulatot a legújabb kínai makroszámok alapozták meg - ezek szerint a kínai ipari termelés ismét az elemzői várakozásokon felüli mértékben, 13,9 százalékkal nőtt augusztusban, a kiskereskedelmi forgalom pedig több mint 18 százalékkal élénkült. A kínai kereskedelmi adat az amerikai kisker-cégek megítélésének is jót tett, a szektor indexe 1,3 százalékkal emelkedett a nyitás után (egy nappal a legújabb amerikai kisker-forgalmi adat közlése előtt). A legnagyobb érdeklődés a Best Buy és a Macy's papírjait övezi, ezek a részvények több mint 2 százalékkal drágultak. A tech-szektorban is nagy az öröm, a HP ugyanis újabb felvásárlási tervvel állt elő - a jelenlegi célpont a ArcSight, egy biztonsági szoftvergyártó cég, amelynek részvényei 25 százalékos felárral 43,92 dolláros áron cseréltek gazdát a New York-i parketten hétfő délután. A HP a pénteki záróárhoz képest 24 százalékos prémiummal venné át a cég papírjait. A bankszektorba fektetők számára megnyugvást hozhat a hír, miszerint a Baselben ülésező jegybankárok úgy döntöttek, az eredetileg tervezettnél hosszabb időt hagynak a világ pénzintézeteinek, hogy az új globális előírásokra felkészüljenek. Az energiaszektor is jól teljesít, a szektor mutatóját egyedül a Deutsche Bank által leminősített Exxon Mobil részvényei húzzák vissza. A német banknál már csak tartásra javasolják az olajóriás papírjait, amelyeknek jegyzése 0,6 százalékkal csökkent a nyitás óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!