Töretlenül emelkedik Amerika

Folytatták hegymenetüket az utóbbi napokban többéves csúcsokat döntögető vezető tengerentúli indexek, a DJIA és a Nasdaq Composite egyaránt 0,3, míg az S&P 500 0,2 százalékos plusznál járt a nyitást követő első háromnegyed óra végén.
NAPI, 2012. március 14. szerda, 15:11
Fotó: Napi.hu

A szektorok közül a Fed (finoman fogalmazva is igen enyhe megfelelési feltételeket támasztó) banki stressztesztjének idő előtti, tegnap esti közzététele után a pénzügyi szektor szereplőiben mutatkozott nagyobb aktivitás.

A bankpapírok közül a teszten a nagyok közül elhasaló Citigroup papírjai 2,1 százalékkal estek, a Goldman Sachs 1,6 százalékkal került lejjebb, az osztaléka megemelését bejelentő JPMorgan ellenben 2,4, a Bank of America 3,3, a Morgan Stanley 0,8, míg a Wells Fargo 0,1 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK