Törlik az összes államkötvény-aukciót!

Drasztikus kínálatcsökkentésre szánta rá magát az Államadósság Kezelő Központ.
NAPI Online, 2008. október 29. szerda, 16:20
Fotó:

Az állampapírpiacon kialakult egyensúlytalanság mérséklése, illetve megszüntetése érdekében az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. további kínálatcsökkentő intézkedéseket határozott el az év hátralévő időszakára - szól az intézmény közleménye.

Ennek megfelelően az ÁKK Zrt. a 2008-as kibocsátási naptárból törli az összes hátralévő államkötvény-aukciót, a diszkontkincstárjegyek meghirdetésre kerülő mennyiségeit pedig az aktuális pénzpiaci viszonyokhoz igazítva határozza meg. (Mindez azt is jelenti, hogy már a november 6-ára meghirdetett ötéves futamidejű kötvények aukcióját nem tartják meg.)

Az ÁKK ezen intézkedésekkel enyhíteni kívánja a másodpiacon jelentkező kínálati nyomás hatását annak érdekében, hogy a másodpiacon az árjegyzés hatékonysága tovább javuljon, és a forgalom ismét a megszokott keretek között alakuljon. Ez a lépés szorosan illeszkedik abba a döntéssorozatba, amelynek keretében az ÁKK, az MNB és az elsődleges forgalmazók együttes erőfeszítéssel megkísérlik helyreállítani a magyar állampapírpiac normális működését, támogatva ezzel a magyar pénz-, és tőkepiacok konszolidációját - fogalmaz a dokumentum.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK