A törökországi Pénzügyi Bűncselekményeket Vizsgáló Testület (MASAK) 8 millió lírára (244 millió forintra) bírságolta a Binance kriptopénz tőzsde helyi egységét a felelősségi ellenőrzések során feltárt jogsértések miatt - jelentette szombaton az állami Anadolu hírügynökségre hivatkozva a Reuters.

A BN Teknolojira kiszabott bírság az első ilyen jellegű büntetés volt, miután a hatóság májusban átvette a kriptoeszköz-szolgáltatók felügyeletének feladatait. A hírügynökség nem közölt további részleteket a jogsértésekről vagy az ellenőrzésekről.

A BN Teknoloji nem válaszolt azonnal a kommentárkérésre, a MASAK pedig nem adott további tájékoztatást.

A Binance komoly nyomás alá került világszerte, mert a hatóságok szerint a felületén jelentős mértékben folyik pénzmosás. Az aggályokat azzal sem tudta eloszlatni, hogy augusztus végén bejelentette, a kriptovaluta-tőzsde szigorúbb ellenőrzésnek veti alá ügyfeleit, hogy megfeleljen a pénzmosás elleni szabályoknak. A szabályozó hatóságok világszerte követelik, hogy hasonló szigorításokat vezessenek be a kriptodevizák kibocsátói, valamint a kereskedőplatformok.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!