Az euró jegyzése 251,20 forintra emelkedett, szemben a tegnap esti 250 forint körüli szinttel. Az ING devizakereskedője elmondta, hogy a forintgyengülés elsősorban a török líra esésével indokolható, ami lejtőre küldte a feltörekvő piaci devizákat - az események mögött kamatvágást valószínűsítő londoni pletykák húzódnak meg, van aki 300 bázispontos lazítást jósol. A szakember hozzátette, hogy amíg a török líra árfolyama meg nem nyugszik, addig a forinttól sem lehet erősödést várni, a gyengülés útjába pedig a 251,50 és a 252,20 forintos technikai szintek állhatnak. A dollár erősödött az euróval szemben, jegyzése a tegnapi 1,4230-ról 1,4160-ig esett, forintban kifejezett árfolyama pedig 177,30-ra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!