Visszatért a jó kedv a piacokra miután a török jegybank helyi idő szerint kedd éjféli rendkívüli ülésén több mint duplájára emelte az irányadó rátáját. Ez amellett, hogy a forintot is segítette, a Budapesti Értéktőzsdére is jótékony hatással volt, hiszen 45 perccel a nyitás után már 1,7 százalékos plusznak örülhettek a kereskedők.

Az elmúlt napokban komoly veszteséget elszenvedő OTP is magához tért, hiszen részvényei 2,4 százalékkal álltak ekkor magasabban, mint a tegnapi záráskor. A jó hangulat azonban a többi blue chipre is pozitív hatással volt: a Magyar Telekom 0,3, a Richter 1,1, míg a Mol 1,5 százalékot emelkedett ekkor.ű

Természetesen nemcsak Budapest, hanem Európa többi része is emelkedik: a londoni FTSE-100 0,9, a párizsi CAC-40 1,1, míg a frankfurti DAX-30 1,2 százalékos pluszban állt közel egy órával a kereskedés megnyitása után.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!