Török pofon a forintnak - elmarad a kamatvágás?

A török líra reggeli esése következtében gyengült, de később korrigált a forint.
NAPI Online, 2007. november 12. hétfő, 11:10
Fotó:

A török fizetőeszköz esését követve reggel - a hazai piaci szereplők ébredése előtt, azaz érdemi forgalom nélkül - 254,75 forintig drágult az euró a bankközi devizapiacon.

Később némileg visszaerősödött a forint, délelőtt 254,00-254,20 között ingadozott az euró - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője.

Hozzátette: rövid távon ugyanakkor a forint visszafogott gyengülésére van kilátás, s ha tovább gyűrűznek a hitelpiaci aggodalmak, és a "rendes kereskedésben" is sikerül átvinni a 254,50-es szintet, 255,20-ig emelkedhet az árfolyam.

Ha viszont ilyen gyenge marad a forint, az MNB monetáris tanácsának november 26-ai ülésén elmaradhat a kamatcsökkentés.

A dollár erősödött az euróval szemben, a keresztárfolyam az 1,46-os szint környékére süllyedt, amivel párhuzamosan az amerikai deviza forintjegyzése 174 fölé emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK