Törökországra figyeltek a tengerentúlon is

Csökkenéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. augusztus 13. hétfő, 22:49
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 125,64 ponttal, 0,5 százalékkal, 25 187,5 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 11,34 ponttal, 0,40 százalékkal esett, és 2821,94 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 19,40 ponttal, 0,25 százalékkal zuhant, és 7819,71 ponton zárt.

Az indexcsökkenés elsősorban a török líra árfolyamesésének tulajdonítható, a negatív hangulat miatti befektetői kockázatkerülés leginkább a pénzügyi szektor részvényeit sújtja.

A kereskedelmi konfliktusok eszkalálódásának várható gazdasági következményei negatív hatással lehetnek a világ olajkeresletének alakulására, ez árcsökkentő hatást vált ki - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK