Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A szerdán nyilvánosságra hozott inflációs adatok a várakozásoknak megfelelőek lettek, így várható volt, hogy a vártnál rosszabb lakásépítési adatok sem tántorítják majd el a befektetőket, ám az égbe szökő olajárak némiképp megváltoztatták a képet. A török kormány által engedélyezett, az ország határain átívelő kurd-ellenes offenzíva hírére ugyanis 89 dollár fölé emelkedett az energiahordozó jegyzése, pánikszerű hangulatot okozva ezzel New Yorkban. Emelkedéssel zártak szerdán a főbb európai indexek; a Dow Jones páneurópai indexe 0,47 százalékos, a Footsie közel 1 százalékos, a DAX mindössze 0,3 százalékos, a CAC 40-es indexe pedig 0,8 százalékos emelkedést regisztrált. Londont a Scottish & Newcastle esetleges felváráslásáról szóló hírek hozták lázba. A brit sörgyártó részvényeinek árfolyama közel 20 százalékot urgott azt követően, hogy a Carlsberg és a Heineken bejelentette, megvenné és feldarabolná a nap végére 7,1 milliárd fontra értékelt vállalatot. A Carlsberg 1,7 százalékot, míg a Heineken 1,1 százalékot emelkedett a bejelentést követően. Az európai chipgyártók is jól szerepeltek. A legnagyobb nyereséget az Infineon Technologies könyvelte el, a félvezető-gyártó papírjai 2,3 százalékot emelkedtek Frankfurtban. A párizsi börze büszkesége Danone volt; az élelmiszeripari cég részvényeinek árfolyama - a kedvező gyorsjelentést és az idei évre vonatkozó profitvárakozás megerősítését követően - 3,6 százalékot emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!