Az Egyesült Államok holnapra esedékes energetikai jelentéséből kiderülhet, mennyit zuhantak a legnagyobb kereslettel rendelkező ország tartalékai. A számok ismerete nélkül is biztosra vehető azonban, hogy a rendelkezésre álló készleteknél nagyobb keresletre lehet számítani az idén. Ezt használták ki azok a spekulánsok, akik az októberi szállítású crude olaj hordónkénti árát 67 centtel, 0,8 százalékkal feltornászták, aminek következtében egyedülálló történelmi pillanatnak lehettek az előidézői. A crude olaj hordónkénti ára ugyanis hétfőn napközben 81,24 dollárra emelkedett a New York-i árutőzsdén, a legmagasabbra azóta, hogy 1983-ban megkezdődött a nyersanyag kereskedelme. A brent olaj ára is megérezte a New York-i esemény hatását, hiszen a mai kereskedés során 37 centet, azaz 0,5 százalékot emelkedett, ezzel 77,35 dolláron cserélt gazdát azt követően, hogy hétfőn 1 százalékkal emelkedett a novemberi szállítású megrendelések ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!