Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója elmondta: magas forgalom mellett a nemzetközi trenddel együtt mozgott a magyar börze is. Hozzátette, hogy mindez jó jel a befektetők számára. Debreczeni Csaba, az MKB Bank tőkepiaci elemzője az M1 aktuális csatornán arról beszélt: a keddi kedvező kereskedés után a budapesti tőzsdeindex tovább "menetelt", gyakorlatilag az összes vezető részvény árfolyama ismét jelentős magasságokat ért el - írja az MTI.

Szerdán a részvénypiac izgalmasabb volt magyar szempontból, mint a deviza. A forint árfolyama az euróval szemben 308-309 forint között mozgott.  A Mol 245 forinttal, 1,20 százalékkal 20 700 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 45 forinttal, 0,49 százalékkal 9271 forintra, éves maximumra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,16 százalékkal 525 forintra emelkedett, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 42 forinttal, 0,63 százalékkal 6682 forintra nőtt, ami történelmi csúcs. A gyógyszerrészvények forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX értéke 7,77 ponttal, 0,40 százalékkal nőtt, 1969,01 pontra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!