A japán jegybankárok szerint a gazdasági és árviszonyok elég kedvezőek ahhoz, hogy a jövőben az eddig követett expanzív helyett a hagyományosabb monetáris politika útján járjanak. A BOJ szerint sikeres volt a deflációs elleni harc, amit az árak emelkedése jelez. Az elemzők történelmi tettnek minősítették a döntést. A egybank a szóban forgó ülésén változatlan hagyta a 0 százalékos alapkamatot, s egyúttal szigorítást helyzeett kilátásba. A japán tőzsdének jót tett a bejelentés: a befektetők ugyanis az utóbbi időben távol maradtak a tokiói börzétől, mivel bizonytalan volt, hogy a BOJ mit fog lépni. Miután kiderült, hogy a jegybank milyen politikát fog folytatni, a felfelé indultak a börzén jegyzett papírok. A Nikkei végül 2,6 százalékkal 16 036,91 pontra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!