Bár az elmúlt napokban 366-367 forint körül stabilizálódott az euró/forint kurzus, szerda délután már 370 forint fölött volt az euró ára ismét, és a gyengülés feltartóztathatatlanul folytatódik.

A korábbi árfolyamrekord is megdőlt hirtelen, 372,115 az új csúcs. A dollár árfolyama is 330 forint fölé emelkedett a délután folyamán.

"A Magyar Nemzeti Bank üzeneteire sem tudott érdemben korrigálni a forint, továbbra is a 366,50-es támasz felett mozog az árfolyam, sőt már a 369-es ellenállást is megszúrta a ma délelőtti kereskedésben. A mozgó átlagokra épülő úgynevezett MACD indikátor éppen vételi jelzést ad, és jó esély van rá, hogy az amerikai jegybank szigorú üzenetei tovább gyengítik a feltörekvő piaci devizákat. Ez esetben rövid időn belül a 370-372-es tartományt célozhatja meg a jegyzés" - mondják az Equilor szakértői. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!