A forint a napot még 376-377 forintos euró kurzus alatti tartományban kezdte, de már délben is 382,9-ig gyengült, majd délután fél négy előtt pár perccel átvitte a 383-as sávot, az új mélypont 383,602-nál állt be.

A dollárral szemben is új mélypontra süllyedt a magyar fizetőeszköz: 345,625 az új negatív rekord.

A régiós valuták közül is lefelé lógott ki a forint, a zlotynál és a cseh koronánál is jobban gyengült. A cseh korona nem érte el a mélypontját, de 1,37 százalékot gyengült. A lengyel zloty pedig 0,56 százalékot esett. Ehhez képest a forint 5,2 százalék körüli gyengülést hozott.

A technikai elemzés alapján nincs már ellenállás a forint-euró paritásánál, akár 400 forint fölé is gyengülhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!