Reggel előbb gyengült, majd erősödni kezdett a forint az euróhoz és a dollárhoz képest a bankközi devizapiacon - jelentette az MTI Eco. Röviddel 9 óra előtt 1 euró 275,47 forintot ért a szerda késő esti 281,25 forint után. Egy órával korábban 281,87 forinton jegyezték az eurót. Eközben a dollár 214,46 forintra gyengült a szerda késő esti 216,02 forintról. Egy órával korábban 220,07 forintot ért a dollár.

Később - a feltörekvő piaci devizákkal együtt - ismét gyengült a magyar deviza, majd mindez folytatódott délutánig, amikor történelmi csúcson, 286 forint körül tetőzött az euróárfolyam, hogy azután 280 alá korrigáljon. Elemzők csütörtök hajnali értékelése szerint a szerdán végrehajtott 3 százalékpontos kamatemelés tompítani fogja a forint gyengülését csütörtökön és pénteken. Ugyanakkor nem túl nagy a forint elleni támadás veszélye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!