Történelmi mélypontra zuhant a forint hétfőn a devizapiacok nyitása után. Reggel 9 órakor hirtelen 373,269-ig süllyedt az euró ára. A dollár a 329,5 forintos szinttel kacérkodott.

A legutóbbi mélypont december 15-én dőlt meg, akkor 372 forint fölé ment az euró ára. 

"A hazai fizetőeszköz árfolyama továbbra is a történelmi mélypont közelében mozog. Az euró-forint jegyzése ismét megközelítette a 372-es szintet, ahonnan gyorsan visszafordult. Most a 368-as támaszra érdemes figyelni rövid távon, letörése esetén indulhatna korrekciós hullám. A dollár-forint árfolyama továbbra is a 325-328-as sávban mozog" - közölte az Equilor Befektetési Zrt. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!