Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Történelmi mélypontok felé halad a forint árfolyama. A keddi nyitás után az euró ára átlépte a 410 forintot, a dolláré 413,5 forint fölé ugrott, ami nagyon közel van már a mindenkori történelmi mélyponthoz (414,433). A svájci frank 428,5 forint fölött járt, ilyen drága még sosem volt az alpesi ország devizája forintban számolva. Sajnos a szakértők szerint ma sem várható számottevő erősödés, és még az is elképzelhető, hogy a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) is soron kívül lépnie kell a forint védelme érdekében. Nem kedvez a magyar valutának a dollár erősödése sem, és a földgáz árának emelkedése sem. 

"A tegnapi kereskedésben nem volt túl jó napja a hazai fizetőeszköznek, a negatív tőkeáramlást segítette az is, hogy paritás alatt zárt az euró-dollár jegyzése. Az euró-forint árfolyamában továbbra is 410 közelében húzódik rendkívül fontos ellenállási szint, áttörése esetén a 416-417-es tartományt célozhatja meg a jegyzést. Ugyanakkor ebben az esetben könnyen elképzelhető, hogy a Magyar Nemzeti Bank a csütörtöki egyhetes betéti tenderen kamatot emel, és nem várják meg a döntéshozók a jövő hét keddi rendes kamatdöntő ülést. A dollár-forint árfolyamában közel vagyunk a történelmi maximumhoz, mely 414 felett képez ellenállást, de nagyon könnyen elképzelhető, hogy akár már a mai napon új rekord születik" - mondják az Equilor szakértői.

"Tegnap sem mutatott erőt a forint, az euróval szembeni 410-ig is gyengült a hazai deviza, majd innen kisebb erősödés következett. Az európai piacokon az energiaárak továbbra is erősödnek, ez sem segíti a forintot, de általánosan sem túl jó a piaci hangulat" - írta reggeli elemzésében a KBC Equities.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!