Történelmi csúcsa közelében a DAX

A héten várható fontos vállalati gyorsjelentések és a jegybanki ülések előtt kivárnak az újabb pozíciók felvételével a befektetők. A nyugat-európai indexek a legutóbbi záróértékek közelében ingadoznak, az előző héten új történelmi csúcsra emelkedő DAX lendülete is megtört a lélektanilag fontos 9000 pontos szint kapujában.
portfolio.hu, 2013. október 28. hétfő, 10:36
Fotó: Napi.hu

Nem sokáig tartott az optimizmus a nyugat-európai piacokon, miután alig több mint 1 órán belül néhány index már az előző záróértéke alá esett. Hétfőn a görög tőzsdén nincs kereskedés, holnap azonban már nyitva lesz az athéni börze is. A DAX eddig minimálisan emelkedett, azonban továbbra is a lélektanilag fontos 9000 pontos szint alatt tartózkodik.

A héten több fontos vállalati gyorsjelentés érkezik, de az amerikai és a japán jegybank is kamatdöntő ülést tart. A befektetők a jegybanki eszközvásárlási programokkal kapcsolatos kommunikációra figyelhetnek. A Bloomberg október közepén készített felmérése szerint a válaszadók jelentős része számít arra, hogy a Fed csak jövőre kezdi lassítani a pénznyomdát.

A Thyssenkrupp közel 2 százalékkal esik, miután egy német lap azt állítja az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva, hogy a társaság mégsem értékesíti majd a brazíliai részlegét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK