Történelmi csúcsához közel az S&P500

Gyenge kezdés után óvatos emelkedéssel 0,3 százalék körüli pluszban zártak a fő amerikai részvényindexek. Az S&P500 már csak hajszálra van a válság előtti történelmi csúcsot jelentő egykori záróértékétől.
portfolio.hu, 2013. március 11. hétfő, 22:07
Fotó: Napi.hu

A kereskedés végére felkapaszkodott a Nasdaq, így mindhárom vezető index 0,3 százalék körüli pluszban tudott zárni. A Dow 50 ponttal, azaz 0,35 százalékkal került feljebb. Az S&P500 5 ponttal került feljebb, értéke 1556 pont lett, ami mindössze 10 ponttal kevesebb a 2007-es történelmi csúcsot jelentő záróértékénél.

Európában rossz volt a hangulat egész nap, miután a Fitch Ratings hitelminősítő pénteken egy fokozattal leminősítette Olaszországot, megfosztva A-kategóriájú besorolásától.

Eközben a múlt hét végén Amerikában kifejezetten kedvező gazdasági adatok láttak napvilágot, a foglalkoztatottsági és munkanélküliségi statisztikák eredményei felülmúlták a várakozásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK