Történelmi csúcson zárt a Richter

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,9 százalékos emelkedéssel, 23 280 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 16,7 milliárd forint volt.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. november 18. szerda, 19:00
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint történelmi csúcson, 5112 forinton zárt a Richter. A papír 2006 májusában érte el utoljára az 5079 forintot.

Az elemző szerint a Richter-papírok emelkedése azzal magyarázható, hogy a cég az orosz piaci gyengeségeit más piacokon kompenzálni tudja, az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazandó új terméke a vártnál nagyobb árbevételt hozhat, valamint az, hogy a cég növekedési kilátásai pozitívak.

Móró Tamás kifejtette: a külföldi kereslet töretlen a magyar papírok iránt, ami leginkább annak köszönhető, hogy a Fitch Ratings hitelminősítő pénteken vizsgálja meg a magyar államadósság-osztályzatot. A lehetséges felminősítés pozitívan hatott a piacra.

A Mol 2,3 százalékkal 13 740 forintra erősödött, 1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 2,5 százalékkal 6027 forintra nőtt, forgalmuk 13 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékkal 409 forintra csökkent, forgalma 299,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 1,6 százalékkal 5112 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK