Az FTSE-100 ötnapos emelkedési sorozatot megtörve 0,7 százalékos mínuszban zárt, de az egész hónapot tekintve 4,2 százalékkal múlta felül a szeptemberi teljesítményét. A londoni indexet a Royal Dutch Shell 5,2 százalékos vesztesége húzta le, miután a cég a harmadik negyedévre 31 százalékos profitcsökkenésről jelentett.

A CAC-40 ezzel szemben 0,6 százalékos nyereséget ért el, amivel októberben 3,8 százalékkal sikerült felülmúlnia az előző havi teljesítményét.

A DAX-30 0,3 százalékos plussszal 9034 ponton, vagyos újabb történelmi csúcson zárt. Az index 5,1 százalékkal erősödött októberben.

A Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal emelkedett, és októberben 3,8 százalékkal múlta felül a szeptemberi teljesítményét. A mutatót az Alcatel-Lucent 19,4 százalékos rallyja és a BNP Paribas 3,4 százalékos emelkedése húzta. Mindkettő a piacoknak tetsző gyorsjelentésnek volt köszönhető. A BNP szektortársai is jól teljesítettek: a Banco Santander 1,8, a Société Générale 2,6 százalékkal drágult.

A periféria indexei közül a madridi IBEX-35 1,3, a milánói FTSE MIB 1 százalékos nyereségben zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!