A főbb nyugat-európai tőzsdemutatók közül az FTSE-100 0,8, a CAC-40 1,4 százalékos nyereségben - azaz 2008 szeptember közepe óta nem látott szinten - zárt, a DAX pedig 2 százalékos rally során 193 ponttal 9734 pontra, azaz új történelmi csúcsre emelkedett. A Stoxx Europe 600 indexe 1 százalékos erődödés után 2008 januárja óta nem látott csúcson zárt. A periférián is hatalmas rallyt lehetett látni: a milánói FTSE MIB indexe 1,6 százalékkal 316 ponttal, míg a madridi IBEX-35 1,4 százalékkal 143 ponttal került feljebb. Az athéni ASE mutatója 1,8 százalékos nyereségben zárt.

A gyorsjelentők közül a Burberry Groupnak 4,6 százalékos emelkedést hozott a gyosjelentése, amelyben a harmadik negyedéves árbevételének 14 százalékos megugrásáról jelentett. A Hennes & Mauritz összes eladása 10 százalékkal nőtt decemberben, ami a svéd ruházati áruházláncnak 2,7 százalékos drágulást hozott.

Londonban a bányaiprai vállalatok közül az Anglo American 5,5 százalékot ugrott, miután az EBS javított ajánlásán. A szektortársak közül a Rio Tinto 2,7, a Glencore Xstrata 0,7 százalékkal drágult.

Frankfurtbana Lufthansa 4,4 százalékkal erősödött, miután a Citigroup jelentősen megemelte a részvények célárát. Az E.ON pedig 2,2 százalékkal került feljebb, miután a HSBC alulsúlyozásról semlegesre javította ajánlását.

Az Allianz 3,2 százalékkal tudott drágulni, miután a Credit Suisse javított a részvényekre kiadott ajánlásán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!