A részvénypiac forgalma 19,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedvező napot zárt szerdán, közel egy százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, ezzel felülteljesítette a nyugat-európai és az észak-amerikai börzéket. A vezető részvények közül az OTP papírjai a közel egy százalékos gyengülés ellenére is a fontos technikai szintnek számító 14 ezer forint felett zártak.

Igazán nagy mozgás a Richternél volt, amely majdnem 6 százalékkal drágult, közel 11 milliárd forintos forgalomban. Ennek hátterében a skizofrénia és bipoláris depresszió kezelésére szolgáló, cariprazine hatóanyagú készítményének a várható forgalmával kapcsolatos optimizmus áll, ez mozgatta a részvényárat és a forgalmat - tette hozzá.

A Richter árfolyama a nap folyamán 7960 forinton új történelmi csúcsot ért el, a záróára ennél alacsonyabb lett.

A Mol 8 forinttal, 0,33 százalékkal 2420 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 0,92 százalékkal 14 040 forintra csökkent, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 397,50 forintra nőtt, forgalma 141,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 430 forinttal, 5,81 százalékkal 7830 forintra emelkedett, a részvények forgalma 10,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3743,66 ponton zárt szerdán, ez 9,73 pontos, 0,26 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!