Történelmi kötés született a tőzsdén

Megszületett az első kötés a TC Befektetési Nyrt-re a tőzsdén.
NAPI, 2012. június 21. csütörtök, 12:36
Fotó: Napi.hu

A tőzsdei bevezetése óta egyetlen részvény sem cserélt gazdát a TC Befektetési Nyrt-re a mai napig. Ez tört meg azzal, hogy igaz csupán egyetlen részvényre 100 005 forinton született kötés csütörtökön. A társaságnak három tulajdonosa van a BÉT honlapján található tulajdonosi struktúra szerint. Jaksity György, aki a Concorde brókercég elnöke a részvények 50 százalékát birtokolja, míg 25-25 százalék Streitmann Norbert, és Borda Gábor birtokában van.

A kötés azonban könnyen lehet, hogy csak átkötés volt hiszen az eladói és vevői oldalon is ugyanaz a brókercég állt. Mindenesetre ezzel a kötéssel a cég piaci kapitalizációját 2 milliárd forintra lőtték be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK