A főbb tengerentúli tőzsdék irányadó indexei 1 százalék körüli emelkedéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Dow Jones ipari átlagmutatója 0,7 százalékkal, 109 ponttal új csúcsra, 16 010 pont közelébe erősödött. Az S&P 500 index 0,8 százalékkal 1796 pontig kúszott föl, míg a Nasdaq 1,2 százalékkal 3969 pontra rallizott. A befektetők támogatást merítettek a vártnál kedvezőbb heti munkanélküliségi segélykérelmi adatból, és bár a Fed előző nap publikált jelentése szerint az ultra laza monetáris környezet fokozatos szigorítása a követekező hónapokban elkezdődhet, a jelek szerint ez nem vette el a kedvet a vásárlásoktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!