A Dow Jones IA és az S&P 500 index egy-két tized, a Nasdaq pedig közel fél százalékkal emelkedett a hétfői kereskedés korai szakaszában, miután pénteken is visszafogott erősödéssel zártak.

A nyitás előtt napvilágot látott kormányzati jelentés szerint a tartós fogyasztói cikkek rendelésállománya a vártnál jóval nagyobbat esett júliusban. A gyenge adatot azonban az utóbbi időkben megszokott módon korántsem fogadta egyértelműen kedvezőtlenül a piac, hiszen a rendkívül enyhe monetáris feltételek Fed általi meghosszabbítására adhat reményt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!