A BUX 0,7 százalékot erősödve 23 536 ponton fejezte be a kereskedést; a kis papírok rosszabbul szerepeltek, a BUMIX kisebb gyengüléssel zárt. A forgalom nem volt jelentős, nem sokkal haladta meg a 10 milliárd forintot.

A pesti parkett inkább óvatosnak nevezhető nemzetközi befektetői hangulatban a térség jobban teljesítő tőzsdéi között volt.

A blue chipek között a leginkább figyelemre méltó teljesítményt a jelentős, három és fél milliárd forintot meghaladó forgalomban kereskedett Richter nyújtotta. A gyógyszerpapír árfolyama 4 százalékkal 48 850 forintig emelkedett.

A gyógyszerpapír iránti érdeklődést nagyban magyarázza, hogy a szerda esti bejelentése szerint a Richter megvásárolta a svájci PregLem gyógyszercég részvényeinek 100 százalékát, a megállapodás szerint legfeljebb 445 millió svájci frankért.

Az OTP is folytatta a drágulást; a bank részvényének árfolyama 0,2 százalékkal haladta meg nap végén a szerdán elért szintet és 5440 forinton forgott.

Az Mtelekom jegyzése közel fél százalékkal 663 forintig nőtt.

A Mol viszont ezúttal 0,8 százalékot veszített, így 21 175 forintig ereszkedett árfolyama.

A társaságot érintheti, hogy értesüléseink szerint csütörtök este Budapestre érkezik az orosz első miniszterelnök-helyettes, a megbeszélések témái között pedig szerepelhet a Mol 20 százalékos részvénypakettjének esetleges állami megvásárlása is - bár a Szurgutnyeftyegaz birtokában levő pakett átvételéről szóló híradásokat a gazdasági tárca eddig cáfolta.

Ismét jelentős mennyiségben kereskedtek a Pannergy részvényével is, de az árfolyam ezúttal több mint 1 százalékkal gyengült.

Keresett volt a Fotex is és jelentős drágulást ért el. A minimális forgalmú KulcsSoftot és Humetet nem számítva a legnagyobb, 5 százalék fölötti erősödést az Orco érte el; míg a legnagyobb, 10 százalékot közelítő esést a friss belépő HybridBox szenvedte el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!