Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Negatív meglepetést okozott a német ifo gazdasági hangulat index októberi értéke, mely a várt minimális növekedéssel szemben csökkent. A mutató értéke 101,4 pontról 100 pontra esett októberben, míg a konszenzus 101,6 pont volt. Így a statisztika már egymást követő hatodik hónapja csökken.

A nyugati piacok a német adat érkezése előtt is kisebb esést mutattak, azonban a statisztika után tovább növelték addigi veszteségeiket. A leggyengébb teljesítményt az ATHEX COMPOSITE mutatja, mely 1,6 százalékkal értékelődött le, míg a FTSE 100 csupán 0,3 százalékos veszteséget könyvelhet el.

Az SAP 51 százalékkal csökkenő nettó eredményről számolt be, mely annak tudható be, hogy az előző év azonos időszakában egy egyszeri tétel jelentősen növelte a társaság eredményét. A német szoftveróriás 3,95 milliárd eurós bevétel mellett 618 millió eurós profitot produkált az előző három hónapban. A bevételek az előző év azonos negyedévéhez képest 16 százalékkal emelkedtek. A menedzsment a 2012-es évre vonatkozó árbevétel-növekedés várakozását megemelte a korábbi 10,5 százalékról 12,5 százalékra. A részvények 3,9 százalékos pluszba lendültek.

A Peugeot bejelentette, hogy felfüggeszti az osztalékfizetést, a saját részvény visszavásárlásokat valamint a top menedzsereknek fizetendő teljesítmény bónuszokat, melyért cserébe az állam garantálja a vállalat újabb hiteleinek visszafizetését egészen 7 milliárd euróig. A Peugeot a párizsi börzén 6,4 százalékkal került lejjebb.

A Heineken megerősítette, hogy a vállalat egyszeri tételektől tisztított nettó eredménye a tavalyi szintek közelében lehet a harmadik negyedévben. A gyenge európai teljesítményt a fejlődő piacok valamint az amerikai értékesítések korrigálhatják. A részvények 2,6 százalékkal kerültek lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!