A héten jellemző állampapírpiaci hozamemelkedés ma is tovább tartott. A hároméves államkötvény mai aukcióján emelkedett a hozam, a másodlagos piaci referenciahozam pedig 9 bázisponttal lett magasabb. A 2013/D jelű, tízévesnek nevezett államkötvény mai értékesítésén kialakult átlaghozam 6,88 százalék volt. Ez nem hasonlítható össze a 6,94 százalékos 10 éves referenciahozammal, mivel azt még egy régebbi kötvény, a 2011/A árjegyzéséből számolják, de ez a referenciahozam is növekedett 5 bázisponttal az aukció után. Az öt és a 15 éves mutatók is számottevően, 7 és 9 bázisponttal feljebb kúsztak, csak az egy éves és a még rövidebb állampapírok hozama volt stabilabb. A bankközi devizapiacon a forint kezdetben az intervenciós sáv közepétől számított 10,77 százalékig is lesüllyedt, majd délután ismét erősödött. Késő délután 11,57 százalékon állt, ami mindössze 2 bázispontos gyengülés szerdához képest. A gyengülést a lengyel zloty gyengülésével, illetve külföldiek forinteladásaival magyarázzák, pedig pár napja még voltak olyan hangok is, hogy a zlotytól menekülő befektetők Magyarországot választják majd. Az euró délutáni ársávja 244,05-244,20 forint volt, ami alig jelent változást, a dollár pedig 281,50-281,80 forintig gyengült. A bankközi forintpiacon az overnight-kamatok alacsony forgalom mellett 5-15 bázisponttal évi 8,95-9,15 százalékra emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!